Ervaren bankier versterkt RENWARD

Elbert Groeneveld is per 1 februari van dit jaar begonnen als (mede)directeur van RENWARD Capital. Elbert was meer dan 20 jaar lang actief als bankier, voor verschillende banken (o.a. ABN AMRO) en in diverse regio’s in Nederland. De rode draad in zijn werkzame leven is de vastgoedportefeuille. Hij leerde om grote en kleine plannen voor projecten te toetsen op financiële haalbaarheid. Waarbij hij het steeds belangrijk vond om te luisteren naar de bevlogen verhalen van vastgoedondernemers. Heel geleidelijk begon hij een beetje aan te hikken tegen de steeds meer uitdijende bureaucratie bij de bank. Het gaf hem soms het gevoel dat hij te ver van de praktijk af kwam te staan.

Samenwerking

Al tijdens zijn opleiding MRE (Master Real Estate) maakte hij kennis met Patrick. In de jaren daarna hielden zij steeds contact. Toen RENWARD een paar jaar ervaring had opgedaan en toe was aan een volgende stap, begon Elbert voor het eerst voorzichtig om zich heen te kijken. De gedachte aan een samenwerking ontstond toen eigenlijk vanzelf.

Elbert doet als directeur van RENWARD Capital wat hij in de voorbije jaren al heel veel heeft gedaan. Hij kijkt bij ieder plan of deze met goed gevolg gerealiseerd kan worden. En hij gaat op zoek naar partijen die in aanmerking zouden kunnen komen om in de projecten te investeren of te beleggen. Waarbij zijn kennis van financieringsstructuren natuurlijk een enorme pré is.

Had hij geen twijfels bij de stap, van de grote bank naar het relatief kleine RENWARD? “Het is een stap die ik heel graag wilde maken. Op de plek waar ik nu zit, heb ik echt het gevoel dat ik het verschil kan maken en met hoeveel plezier ik ook al die jaren bij de bank heb gewerkt, dat gevoel was ik toch een beetje kwijt geraakt. Daar komt bij dat de materie mij vertrouwd is. Ik hou me nog steeds bezig met de vastgoedportefeuille, al vul ik dat nu op een andere manier in,” aldus Elbert.

Balans

Elbert weet als geen ander hoe het er in bouwend en ontwikkelend Nederland aan toe gaat. “Ik heb bij heel veel bedrijven in de keuken mogen kijken.” Hij is ervan overtuigd dat een project alleen succesvol kan worden gerealiseerd als er een goede balans is tussen vastgoed en financiën. “Ik vergelijk het wel eens met een vlinderstrik. Alleen als allebei de kanten aan elkaar gelijk zijn, zit de knoop netjes in het midden.”

Wat vindt hij eigenlijk zo leuk aan vastgoed?
Elbert: “Het gaat altijd om een tastbaar product. Een product dat er toe doet. In Nederland is er niemand die er niet iedere dag mee te maken heeft. Dat inspireert me en geeft me een gevoel van zingeving.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!