Jozefpark Hillegom

  • Locatie Hillegom
  • Status In aanbouw

Het project Jozefpark is een gebiedsontwikkeling in Hillegom die bestaat uit aankoop, herontwikkeling van bestaand vastgoed naar woningen en nieuwbouw van woningen in combinatie met het aanleggen van een openbaar park. Tevens hebben gemeente, het parochiebestuur en Renward in het voorjaar van 2017 overeenstemming bereikt over aankoop van het kerkelijk vastgoed, bestaande uit de Jozefkerk, de pastorie en het zusterhuis. Op het terrein in de kerktuin stond ook nog een Zwitserse villa. Met het bereiken van die overeenstemming is ook zekerheid ontstaan voor de gemeente van behoud van de Jozefkerk, pastorie en Zusterhuis. Alleen de Zwitserse villa is gesloopt om daarmee het openbaar park groter en beter toegankelijk te maken.

Met de gemeente is vervolgens overeenstemming bereikt over de aankoop van de Jozefschool, het muziekgebouw Crescendo en de locatie van de voormalige meisjesschool. De Jozefschool wordt herontwikkeld naar appartementen. Het gymnastiekgebouw bij de Jozefschool is gesloopt en op die locatie komen 8 eengezinswoningen op een halfverdiepte stallingsgarage.

Vervolgens is in de anterieure overeenkomst met de gemeente o.a. bepaald dat het kerkelijk vastgoed zal worden herontwikkeld naar zorg en wonen met zorg.
Gedeeltelijk op de locatie van het muziekgebouw en de meisjesschool wordt een appartementengebouw van 34 appartementen gerealiseerd.
Na realisatie liggen alle herontwikkelde panden en nieuwbouwwoningen aan het openbare Jozefpark. De verwachting is dat het geheel, inclusief op medio 2023 zal worden opgeleverd.

Kerkelijk vastgoed: deze gebouwen met een toekomstige zorgfunctie zijn inmiddels verkocht aan een belegger. Zorgontwikkelaar Ridge BV en aannemer Glosec zijn nu betrokken partijen die voor de belegger verantwoordelijk zijn voor de renovatie van de Jozefkerk, de pastorie en het zusterhuis.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!