Planning voor zorgcentrum De Slinge in Assen

Na de zomer van 2022 wordt er een begin gemaakt met de nieuwbouw van zorgcentrum De Slinge in Assen. Een grote stap voor het zorgcentrum en haar bewoners, maar natuurlijk ook voor Renward. Het nieuwe gebouw zit een stuk ruimer in zijn jasje, is uiterst duurzaam en wordt gebouwd volgens de normen die gelden voor de hedendaagse zorg. De Slinge is een ontwikkeling in samenwerking met Leischip B.V.

De bouw van De Slinge wordt onderverdeeld in twee fases. Na afronding van de eerste fase verhuist een deel van de huidige bewoners naar hun nieuwe onderkomen. Vervolgens wordt het deel dat door de bewoners is verlaten gesloopt en kan er gestart worden met de tweede fase. In het nieuwe zorgcentrum zal plek zijn voor 176 wooneenheden voor intramurale zorg, voorheen waren er 92 eenheden. De wooneenheden zijn verdeeld in afdelingen van 11 woningen met een gemeenschappelijke huiskamer. De Slinge bestaat straks uit 4 woonlagen.

Er gaat veel veranderen in de omgeving van De Slinge. Oude woningen worden aangepakt en nieuwe woningen komen daarvoor in de plaats. Belangrijk is dat de omgeving een nog groener karakter krijgt. De bewoners, en natuurlijk de bezoekers, van De Slinge kunnen in een nabijgelegen park straks een frisse neus halen.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!